В България все още няма отговор от Русия защо Христо

...
В България все още няма отговор от Русия защо Христо
Коментари Харесай

Няма отговор от Русия защо Христо Грозев е обявен за издирване

В България към момента няма отговор от Русия за какво Христо Грозев е разгласен за търсене, сподели от парламентарната естрада министърът на вътрешните работи Иван Демереджиев.

За да получим информация какви са аргументите да бъде включен в лист за търсене, изпратих писмо до Руската федерация, с което желаех да бъдат посочени аргументите, сподели още вътрешният министър.

На 29 декември посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова бе извикана в Министерството на външните работи. След диалозите във ведомството тя оповести, че журналистът Христо Грозев няма да бъде издирван по целия свят. Той ще си живее там, където си живее, добави посланикът. 

Митрофанова изясни, че на уеб страницата на вътрешното министерство на Русия в никакъв случай не пишат съответни обвинявания. " Според процедурата всеки следовател, който води дело и не може да откри съответно лице, може да го разгласи за търсене. Това дори не е централизирана информация. Затова е доста значимо Министерство на вътрешните работи на България да изпрати питане до нашето вътрешно министерство и те да изяснят обстановката ", посочи тя.

Грозев бе изслушан през вчерашния ден в парламентарната комисия за надзор над спецслужбите. Той бе разгласен за търсене от Русия. В известие на съветското министерството на вътрешните работи се споделя, че той е търсен за нарушение на „ член от Наказателния кодекс на Руската федерация “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР