В България вече има болни едновременно от грип и коронавирус.

...
Коментари Харесай

В България вече има болни едновременно от грип и коронавирус

В България към този момент има заболели по едно и също време от грип и ковид . Това заяви пред „ NOVA “ доктор Гергана Николова , която е общопрактикуващ доктор. 

Тя акцентира, че като цяло заболеваемостта у нас пораства и то с бързи темпове . А случаите, в които пациенти са по едно и също време с грип и ковид, протичат по-тежко. Причината е, че се получава суперпониране на две разнообразни инфекции в човешкия организъм. 

Д-р Николова изясни, че към този момент са се образували опашки от заболели пред кабинетите и лабораториите . Тя акцентира, че това е обикновено след събиранията по празниците. Освен това обичайно грипът върлува през януари, февруари и март. 

Медикът уточни, че равнището на имунизиране у нас е доста ниско . Това важи и за грипа, където има ваксина и за деца и тя е под формата на капки. Въпреки че няма убождане и там равнището на имунизациите е доста ниско. 

В момента признаците на грипа на суха кашлица, доста висока температура – към 39-40 градуса и болки в ставите . Д-р Николова акцентира, че е доста значимо да знаеш с какво тъкмо да се лекуваш. Това е по този начин, тъй като при грипа има характерна терапия, която се ползва през първите 48 часа и която е с доста добър резултат. Има и случаи, в които се развива пневмония и това най-често се среща при пациентите с хронични болести

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР