В България трябва да се състои дебат, който да осмисли

...
В България трябва да се състои дебат, който да осмисли
Коментари Харесай

Стефан Янев: Хората се интересуват от хладилника, не от телевизора

В България би трябвало да се състои спор, който да осмисли първия ден след войната. Той ще е определящ в доста направления. Много вярно е ориентиран въпросът дали националните страни в границите на Европейски Съюз би трябвало да имат независима политика или да чакат общата европейска позиция. Примерът с Унгария демонстрира, че Орбан и неговата партия залагат по-скоро на самостоятелния метод. Има и други страни в Европейски Съюз, които са много умерени в говоренето и дейностите си. Извън общия европейски консенсус националните страни вършат своите изчисления и се нареждат за следвоенното бъдеще. Ето този спор в България липсва. Нямаме подготовка, а икономическото пренареждане следва, световният модел се клати. Това съобщи някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев пред Банкер.

Той е безапелационен, че обединението  не се занимава с съществени за обществото ни въпроси.

„ Правителството няма опция да взема решение рецесиите, които затрупват една върху друга, а в противен случай затъват повече в нерешаването на тези рецесии. Това е и въпрос на водачество и на метод на формулиране на целите и задачите на обединението ”, акцентира Янев.

По думите му дневният ред на държавното управление е всекидневен конфликт на вътрешни ползи, които не отговорят на публичния интерес.

„ Най-големият въпрос, който стои пред обединението е въпросът с цените, който вълнува българските жители на ежедневна база. Защото всички тези старания, които бяха положени предходната година за повишение на минималната пенсия, за  нова ставка на минималната работна заплата, наподобява, че инфлацията към този момент ги изяде ”.

Стефан Янев е безапелационен, че не е значим въпросът дали инфлацията е вносна, а какви са практическите решения, които се оферират с цел да бъде решен този въпрос.

„ В момента аз на практика решения не виждам от държавното управление. Съгласен съм, че казусът е комплициран и многопластов, само че българските жители се интересуват от хладилника, а не от тв приемника, по тази причина трябват решения. Трудно ми е да кажа, че това държавно управление има тактика и общ план, то по-скоро се занимава с проблеми ”, безапелационен е  Янев.

По думите му и това е една от аргументите да напусне този екип: „ Макар, че сценката, която беше изиграна беше в друга посока ”, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР