В България ще има много големи инвестиции, до няколко седмици

...
В България ще има много големи инвестиции, до няколко седмици
Коментари Харесай

Германска компания ще инвестира над 1 млрд. евро в България

В България ще има доста огромни вложения, до няколко седмици се чака да подпишем меморандум за съгласие с първия огромен немски вложител (германската енергийна компания Profine Energy GmbH – б.р.), съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред бТВ.

“Това би било най-голямата еднократна инвестиция у нас – над 1 милиарда евро в Северозападна България ” – разясни той.

Министърът акцентира, че инвестицията ще бъде за възобновими енергийни източници. Според него има сходен интерес за вложения и от Франция и Китай.

“Почти всеки ден имам среща с вложители. Има дефицит на халета. Инвеститорите желаят незабавно да си реалокират машините у нас. Ние сме пуснали запитвания до общините, с цел да забележим къде има имоти, които биха могли да се употребяват ”, сподели Стоянов.

Той засегна и тематиката за “Лукойл ”. Оттам в бюджета щели да постъпят  700 млн. лева за 2024 година

“Изчисленията са, че почти следващата година 700 млн. лв. повече ще бъдат вкарани в бюджета ”, сподели Стоянов във връзка обявената по-рано вест, че “Лукойл ” трансферира цялата си икономическа активност у нас.

Той изясни, че ще се изземват облагите по регламента 33% от облагата.

“Тази година в бюджета ще влязат 100 млн. лв., а следващата година към 700 млн. лв.. при тези параметри. Тези пари ще отиват във фонд, и средствата ще се употребяват за разнообразни цели ”, добави Стоянов. По думите му парите ще се употребяват за хората в затруднено състояние, на рентабилен принцип. “Помощта за горивата ще бъде разширена и за превоз. Ще се мисли и за други ограничения ”, добави той. Решението на държавното управление е да продължи мярката с 25 стотинки за горивата до края на годината, заяви икономическият министър.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР