В България се сблъскваме със значителни предизвикателства в обучението на

...
В България се сблъскваме със значителни предизвикателства в обучението на
Коментари Харесай

Масово стопаните в България не могат да се справят с кучетата си

В България се сблъскваме със обилни провокации в образованието на кучета и това се вижда и в честите случаи на набези от животните. Масово стопаните не могат да се оправят с държанието на своите кучета, а в страната ни липсва просвета на образование и търсене на професионални препоръки.

Според специалисти в региона, вместо да разчитаме на тренировки и препоръки от експерти, към момента живеем с остарели легенди като тези, че породата или възрастта имат значение при образование на кучето или че кучето е нападателно към други кучета, поради пола им да вземем за пример, а не тъй като не е социализирано.

От друга страна у нас образованията на кучета не са по никакъв начин на ниска цена начинание и не могат да се намерят на всички места в страната. Това е и една от аргументите журналистът и редактор Десислава Иванова да сътвори Тя не е професионален треньор и по тази причина взема решение да събере специалисти в областа от целия свят – Съединени американски щати, Англия, Автралия и България. В образованието те демонстрират по какъв начин всеки собственик самичък може да приложи най-важните уроци, свързани с главното смирение на кучето, границите у дома и на открито и положителните маниери.



Стопаните получават и безвъзмездна книга към 

включва най-разнообразни тематики като: по какъв начин да научим кучето да бъде умерено по време на разходка; по какъв начин да го научим да идва всякога, когато го повикаме, без значение какъв брой разсейваща е обстановката; по какъв начин кучето да бъде умерено, когато е само; по какъв начин да помогнем на кучето да се оправи с превъзбудата си и да не лае безпричинно; по какъв начин да създадем правила за кучето у дома; по какъв начин да социализираме кучето с деца и животни; по какъв начин да го отучим да проси храна от масата и още доста други потребни тематики.

„ Исках да основа , което да учи стопаните по какъв начин сами да се оправят с главните държания на кучето “, споделя създателят на обученито Десислава Иванова.- Смятам, че това са базови познания, до които всеки би трябвало да има достъп, без да заплаща стотици левове за треньор или учебно заведение за кучета, без да има предходни познания и без да се преценява с време и място за тренировки.

Треньорите, с които се свързва Десислава и вземат участие в образованието са: Ирит Блум, Пол Бъжолд, Красимир Гюлев, Ани-Мей Леви и Хосе Гомес. Всички те са специалисти в специалността си и се съгласяват да оказват помощ на журналистката да запише това образование. Държах да бъде на запис, с цел да бъде когато и да е разполагаем на стопаните “, споделя Десислава.

Акцент в е присъединяване на ТОП специалистът Ирит Блум, която с изключение на голям експерт в областа, е и учител в академията за образование на кучета на международно известната Виктория Стилуел.

„ Това е , което събира практики и препоръки на международни треньори-експерти и съм извънредно щастлива от позитивните мнения, които получаваме от стопаните на кучета “, споделя Десислава и добавя още, че се радва, че е намерила метод, посредством който да помогне на стопаните сами да се оправят проблемите на кучетата си и да разполагат с техните познания и опит когато и да е.

Тя не отхвърля по никакъв метод работата на професионалните треньори и твърди, че тяхната работа е извънредно значима, когато става въпрос за характерни проблеми и контузии. Но когато става въпрос за съществени държания, разбирания и връзка с кучето, всеки би трябвало да има достъп до препоръки и практики, с които да има опция да се оправи самичък.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР