В България са едни от най-красивите градове. Има хора, които

...
В България са едни от най-красивите градове. Има хора, които
Коментари Харесай

Топ 5 красиви градове в България

В България са едни от най-красивите градове. Има хора, които употребяват всяко свободно време за разходка до някои от международните туристически дестинации. Някои се любуват на морето или езерото, други обичат естествената хубост на планината, други са очаровани от неповторимите архитектури, предлагани от градове с вековни обичаи. Такива забавни места за разходка се оферират от нашата страна.

Градове, в които можете да се насладите на морето, градовете, където можете да карате ски или напролет да заредите батериите с флората и фауната, предлагани от планината, или да разглеждате неповторимите крепости и вековни къщи.

 infomax-logo-50-15-HW

Топ 5 красиви градове в България

1. Пловдив

 България Топ 5 красиви градове в България фотография: pinterest

Пловдив се счита за един от най-старите градове в света, както и най-старият към момента обитаем град в Европа, по-древен даже от Атина. Това може да значи единствено едно – необикновено богата история, римски руини, красива остаряла архитектура и несравнима атмосфера.

Това е вторият максимален град в страната след София и се намира в Горнотракийската равнина, на двата бряга на река Марица.

Тук се организират голям брой културни събития, измежду които интернационалният панаир, интернационалният сценичен фестивал „ Сцена на кръстопът “, „ Капана фест “, „ Нощта на Пловдив “, музикалният конгрес „ Sounds of The Ages “ и други.

Пловдив бе определен и за “Европейска столица на културата ” през 2019, което съумя да притегли още повече туристи на родната ни земя, и докара до организирането на още повече събития, изложения и мероприятия. Той е един от най-красивите градове в България.

2. Велико Търново – Старата столица

 България Топ 5 красиви градове в България фотография: pinterest

Велико Търново е измежду най-красивите в България освен тъй като е античен град с неповторима и завладяваща история и атмосфера, само че и тъй като държи първото място в международна ранглиста за най-красиво място в света, издигнато на отвесни скатове. Няма по какъв начин да бъде подценен международният водач, когато става въпрос за красиви градове.

Градът е столицата на Втората българска страна сред XII и XIV век, както и на Княжество България през XIX век и има значително неща, които да предложи на своите гости.

Велико Търново е мястото, където се организира първото Народно заседание на България след Освобождението на страната от османско господство. Тук е призната Търновската конституция – първата конституция на България.

Градът е ситуиран на красивата река Янтра и „ лежи “ върху три хълма, най-високият от които е Царевец. Неслучайно Царевец е и основната атракция на града, където можете да видите останките от средновековната цитадела, съпроводени с живописна панорама над Търново.

3.Смолян – Родопите

 България Топ 5 красиви градове в България фотография: pinterest

Град Смолян се намира в Южна България, в Родопите. Името произлиза от славянското племе смоляни, които населявали тези земи през 7-ми век. Днешният град е основан през 1960 година след обединяването на три села: Смолян, Райково и Устово. Днес в града може да се насладите на прелестна панорама от родопски къщи във възрожденски жанр. Сред най-впечатляващи от тях са Пангаловата къща, Хаджиивановата къща и други Интересни са Сводестият мост от 18-ти век, ситуиран над река Черна, естественият парк “Чинарът ” и доста други. Наблизо са живописните Смолянски езера. Градът е единствено на 15 км от планинския курорт Пампорово.

4.Банско

 България Топ 5 красиви градове в България фотография: pinterest

Разположено в подножието на Пирин, Банско е освен едно от най-красивите места в България, само че и е измежду най-популярните ни планински курорти.

Градчето има освен антична история, само че и предлага безчет благоприятни условия за целогодишен планински туризъм.

Известно е дългия си ски сезон, с извънредно добре поддържаните ски писти и с необикновено огромните благоприятни условия за феновете на зимните спортове.

През лятото курортното градче притегля туристите с красиви пейзажи, разнородни пешеходни направления и благоприятни условия за упражняване на летни спортни интензивности навън.

В града се намира историческият квартал, в който са непокътнати остарели възрожденски къщи, които прибавят културна стойност на мястото.

5.Варна

 България Топ 5 красиви градове в България фотография: pinterest

Морската столица пази най-старото златно богатство в света – факт, който е незнаен за множеството туристи. То е намерено във Варненския халколитен некропол, който датира към 4400 година преди Христа.

В града се намират единствените по рода си делфинаруим, астрологическа обсерватория и планетариум, както и аквариум, които са ситуирани в Морската градина.

Именно тя си поделя купата максимален парк в България с парка на Сандански.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР