В България проблемът с пътната безопасност е размит"Той се разпределя

...
В България проблемът с пътната безопасност е размит"Той се разпределя
Коментари Харесай

Крум Дончев: Един орган трябва да отговаря за политиките по пътна безопасност

В България казусът с пътната сигурност е размит

"Той се разпределя върху прекомерно огромна част от институциите ", изрази мнение пред Крум Дончев, някогашен авто играч, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

"Трябва да се направи централизиране на отговорността – един орган да дава отговор за политиките по пътна сигурност. Съвсем обикновено е това да бъде Министерството на превоза. "

"В сходна злополука като тази със сръбския рейс на Автомагистрала "Тракия " мантинела на пътя не би имала резултат поради тежестта на рейса ", разясни Дончев.

Бившият играч уточни, че би трябвало да се вършат инспекции и в тъмната част от денонощието.

"Едва към 10% от нарушителите са обхванати от контрола ", цитира статистика Крум Дончев.

Той обърна внимание на концепцията оперативният надзор да се децентрализира в посока към общините.

Според Дончев е била позволена огромна неточност с феодализирането на министерствата и ведомствата, което в тази ситуация се отразява и върху политиките за пътна сигурност.

"На дневен ред на обществото са редица рецесии, само че би трябвало също по този начин да сложим като приоритет за обществото неговото здраве и неговата сигурност. В идващия парламент тематиката за пътната сигурност би трябвало да бъде предпочитана. ", заключи Крум Дончев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР