В България през 2017 година BMW Group за първи път

...
В България през 2017 година BMW Group за първи път
Коментари Харесай

Колко и какви коли продава BMW у нас

В България през 2017 година BMW Group за първи път от 2008-а реализира четирицифрен търговски резултат. На крайни клиенти са доставени 1127 автомобила BMW и MINI. Така компанията за следващ път затвърждава лидерската си позиция в премиум сегмента.

За дванадесетте месеца на миналата година компанията доставя 1014 автомобила с марката BMW и осъществя растеж от 12 % по отношение на миналата година. Анализът на продажбите затвърждава известността на SAV колите на българския пазар. Те имат към 50% пазарен дял в реализацията както на марката BMW – общо 503 автомобила.

Най-продаваният BMW модел е BMW Серия 5 със 181 доставки (18%), следван от BMW X5 със 147 (14%) и BMW X6 100. Изключително сполучливо е представянето на марката във висшия сегмент: доставени са 83 автомобила от флагмана BMW Серия 7( 8%), като 11 от тях са върховите BMW 760 Li. Интересна е и динамичността в моделните фамилии BMW M и BMW M Performance, от които общо са осъществени 99 автомобила или растеж от 13%.

През април 2017 година BMW Group България стартира на българския пазар и суббранда BMW i. За интервал от 8 месеца са доставени 12 автомобила от неговото портфолио. Заедно с BMW iPerfomance колите делът на електрифицирани транспортни средства в общите продажби на BMW е 2,37%.

По отношение на задвижването, BMW Group България регистрира превес на продажбите на дизеловите елементи, по отношение на бензиновите в съответствие 83% към 15%. Близо 3% са електрифицираните коли. При избора на компановка, желанията на клиентите са по-скоро във високия клас, като над 50 % избират шест- осем- или дванадесетцилиндрови елементи (48% шестцилиндрови, още 3% - 8 цилиндрови и 1% дванадесетцилиндрови). Делът на четирицилиндровите редови мотори е 44%, а на трицилиндровите - 5%.

Що се отнася до избора на BMW клиентите за разпределението на главните детайли на силовия тракт, 84% от закупените коли от марката BMW са с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive. Системата се предлага допълнително от 100 модификации в съвсем всички моделни серии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР