В България правителството предприе всички възможни мерки за ограничаване на

...
В България правителството предприе всички възможни мерки за ограничаване на
Коментари Харесай

Десислава Танева: Не прави чест на БСП да се опитва да спечели избиратели в този тежък момент

В България държавното управление предприе всички вероятни ограничения за ограничение на Африканската чума по свинете , според условията на способените европейски органи. Не прави чест на Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия да се пробват да завоюват гласоподаватели в този тежък миг. Това разяснява министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в персоналния си профил във Facebook.

Поводът за коментара са упреците от страна на водача на Българска социалистическа партия за България Корнелия Нинова във връзка ограниченията за справяне със болестта Африканска чума по свинете /АЧС/. Вчера министър Танева и министър председателят Бойко Борисов се срещнаха с протестиращите стопани от региона на Пазарджик. Днес водачът на левицата разяснява, че министър председателят Борисов " се е подиграл с паниките на хората ".

Министър Танева напомня в профила си, че в Европа болестта Африканска чума по свинете влиза през 2007 година в Грузия, където заболяването е пренесена посредством хранителни боклуци изхвърлени от транспортен съд . Танева показва още, че огромна част от Западна Европа е наранена, а болестта е извънредно стабилно. На Испания и трябваха 30 години, с цел да се пребори с чумата, споделя земеделският министър.

Тя осведоми, че епизоотичната конюнктура в страната е извънредно сериозна, а от болестта са наранени над 23 страни на територията на три континента.

" За да успеем да се оправим, и да ограничим болестта, е належащо всички ограничения да се извършват прецизно. Надявам се, че в тази обстановка всеки виновен политик ще покаже държавническо държание и няма да допусне политическите страсти да надделеят ", показва още министър Танева.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР