В България по принцип имаме проблем с политическите програми. Дават

...
В България по принцип имаме проблем с политическите програми. Дават
Коментари Харесай

Алексей Пампоров: Проблемът на държавата е, че винаги реагира постфактум

" В България по принцип имаме проблем с политическите стратегии. Дават се предизборни обещания, които не се извършват. На запад те са обвързани с цялостен план на парите, хората и времето, нужни нещо да се извърши ", сподели в " Нещо повече " социологът Алексей Пампоров.

" По казуса с язовирите явно не е изработен нужният план. Трябва превантивно да се мисли в тази посока. Най-страшното дори не са парите. Няма човешки запас и това е главният проблем. С изключение на няколко общини, в обстаналите 200-220 общини няма висшисти с уместно обучение. Кризата на висшето обучение в съответни области внезапно удря съответните браншове. Няма от кое място да ги намерим фрагменти, с цел да могат съответните общини да се оправят с проблемите ", акцентира социологът.

" Имаме дипломи, в което никой не има вяра, висше обучение, към което никой не се стреми и към този момент плащаме цената на тази неефективност на висшето и междинното обучение ", счита Пампоров. Според него методът би трябвало да е повсеместен.

" Нямаме лекари, медицински сестри, инженерни специалности, страната не пази своя интерес. А това не са специалности, нужни на частния бранш, надлежно те потъват. "

Пампоров добави, че " казусът със свлачищата също е обвързван с неграмотността. Изсичането на горите и пренебрегването на обикновени правила, неналичието на навременна интервенция от страна на страната също коства доста.

Проблемът на нашата страна е, че постоянно реагира със забавяне ", заключи социологът.

Според Пампоров казусът с комерсиалното дружество, което ще ръководи язовирите, е дали няма да се оскъпи прекомерно доста водата.

Такова дружество ще желае структури. Ако се върне тежък държавен монопол с тежки струттури по места, единствено ще имаме увеличение на бюрокрацията, само че не и съответни решения. Трябва да има явен план - кое какъв брой ще коства и какъв брой ще оскъпи водата. Такава политика би трябвало да бъде в детайли написана, сподели още Алексей Пампоров в изявление за предаването " Нещо повече ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР