В България определено нямаме право да се оплакваме, защото сме

...
В България определено нямаме право да се оплакваме, защото сме
Коментари Харесай

Колко бърз е най-бързият интернет в света

В България несъмнено нямаме право да се оплакваме, тъй като сме измежду първенците в света по експедитивност на интернет връзката . Но постоянно не ни доближава най-малко още малко, с цел да можем да свалим по-бързо обичания си филм или да гледаме обичания си сериал в някоя платформа без спирания.

Е, сходни проблеми сигурно нямат в University College London, където преди дни усъвършенстваха върха за най-бърз интернет . Новото най-хубаво достижение е от цели 178 терабита в секунда (Tbps).

Това е с към 1/5 по-добро достижение от предходния връх, подложен в Япония и няколко пъти по-бързо от най-бързия интернет, който можем да употребяваме някъде по света - 44.2 Tbps, регистриран през май тази година в Австралия.
 Снимка 493378

С рекордно бързата скорост можем да свалим цели 1500 4К кино лентата по 15GB всеки единствено за една секунда . А това си е меко казано впечатляващо...

Още по-хубавото е, че откривателите са оптимисти, че сходни скорост могат елементарно да се трансфорат от теоретичен и лабораторен опит в технология, която се употребява в всекидневието, предава.
 Снимка 493379

Интернет мрежите през днешния ден се построяват от оптични нишки и усилватели на сигнала. А технологията за реализиране на 178 терабита в секунда може елементарно да се добави към тези системи посредством по-ефективно потребление на съществуващата инфраструктура и честотна лента.
 SpaceX, Starlink, Илон Мъск и какъв брой бърз е интернетът от спътниците
Колко бърз е интернетът на Starlink и Мъск

Тепърва мрежата ще бъде подсилена

За задачата би трябвало да се употребява по-широк диапазон от дължини на вълните. Необходимо е и усъвършенстване в усилвателите, с което се основава хибридна система. Важен миг в нея е и предаването на сигнала с отбягване на зараждащите по пътя разстройства.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР