В България няма повишен риск от терористични атаки след атаките

...
В България няма повишен риск от терористични атаки след атаките
Коментари Харесай

В България няма повишен риск от терористични атаки, но вниманието е по-силно по отношение на израелски туристи и синагоги

В България няма нараснал риск от терористични офанзиви след офанзивите на " Хамас ", който доведоха до оповестяване на война от страна на Израел. Това заяви министър председателят Николай Денков след съвещание на националния контратерористичен център.

В отчета на службите се установи, че във връзка с общите закани няма нараснал риск и равнището остава ниско – трето равнище, което значи, че би трябвало да се внимава, съобщи Денков.

Повишено е равнището на внимание към обекти като синагоги, гари и летища, разясни министър председателят. По отношение на туристите от Израел и синагоги обаче рискът е по-висок.

Обявено е " жълто равнище " и са подхванати ограничения от институциите, тъй че да бъдат понижени рисковете, изясни министър-председателят.

В дълготраен проект службите регистрират риск от ескалиране на спора, което може да докара до растеж на бежанските потоци и риск задоставките на първични материали.

В ДАНС са се провели две съвещание на контратерористичния център. Според службите сега няма данни за терористични офанзиви против израелски и европейски обекти в Европа.

Националният контратерористичен център е основан по Закона за противопоставяне на тероризма.

Негов координатор е Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Той прави разбор и оценка на терористичната опасност за съответни обекти и лица на национално, регионално и общинско ниво и предлага на министъра на вътрешните работи определянето на равнището на опасността и въвеждане на степен на подготвеност.

Дейностите на Центъра се реализират от чиновници на ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Държавна организация „ Разузнаване “, работа „ Военно разузнаване “ и работа „ Военна полиция “ към Министерството на защитата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР