В България към момента има около 1224 зарядни станции за

...
В България към момента има около 1224 зарядни станции за
Коментари Харесай

Инвестиция за милиони: Ще достигне ли броят на зарядните станции за електромобили този на бензиностанциите у нас?

В България все още има към 1224 зарядни станции за електрически автомобили, като по-голямата част от тях са така наречен мудни зарядни станции с изменчив ток. От локатора на зарядни станции за електрически автомобили  разбираме, че те се намират на общо 888 местоположения в страната. За съпоставяне бензиностанциите в страната са над 2200.

" Трябва да се влага и да бъде основана обществена инфраструктура от бързи зарядни станции, която да покрие територията на цялата страна ", разяснява в ефира на  изпълнителният шеф на Аутомотив Клъстер България арх. Любомир Станиславов.

Експертът уточни, че за момента този проблем не изглежда изключително наболял, главно поради относително дребния дял на електрическите автомобили у нас. Продажбите на нови електически коли в Европа са приблизително сред 10% и 12% от общите продажби, у нас този % е под 10. Докато в страни като Дания, Швеция и Норвегия делът на електрическите автомобили възлиза на 60 на 100.  
 Снимка 623318
Източник:

От друга страна зареждането на автомобил вкъщи с нощна сила е най-икономичният вид.

" Така се получава една спестовност от 3 до 5 пъти (в взаимозависимост от типа на електромобила) спрямо стандартния автомобил ", обясни арх. Станиславов.

Цените на домашните зарядни станции варират според от марката и мощността си. да вземем за пример, устройство Circontrol eHome струва 1690 лева.; станция Schneider EVLink може да бъде закупена от 1740 лева (за оптималната мощ от 3.7 kW) do 1860 лева. (за оптималната мощ от 7.4 kW); а станция за домашно зареждане Circontrol eNext с оптималната мощ от 22kW би коствала 2500 лв..

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Инвестиция за милиони в инфрастуктура

Преди дни Европейската капиталова банка (ЕИБ)  отпускането на почти 40 млн. евро финансиране от над 170 млн. евро планувана цялостна инвестиция за развиването на зарядната мрежа за електрически коли " Елдрайв " (Eldrive) в България, Литва, Румъния и Латвия. Инвестицията ще бъде употребена за инсталирането на над 10 500 зарядни станции на четирите пазара, в които " Елдрайв " оперира.  Oт компанията разясниха, че към 60% от тях се възнамерява да са в България и Румъния.

" Привличането на Европейската Инвестиционна Банка за сътрудник и одобряването на това финансиране е основен миг от развиването ни като оператор на зарядна инфраструктура за електрически автомобили. То ще ни помогне да развием бързо и дейно зарядната си мрежа и да се превърнем в един от водещите интернационалните оператори в Европа ",  Стефан Спасов, изпълнителен шеф на eMobility International, компанията, която ръководи бизнеса на марката Eldrive.

Eldrive е най-големият оператор на зарядна инфраструктура за електрически автомобили в България. Следват ги мрежите на Fines Charging, EVpoint и Wink.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР