В България има професионалисти с неоспорима експертиза и бъдещият министър

...
В България има професионалисти с неоспорима експертиза и бъдещият министър
Коментари Харесай

Всички обичат Христо Алексиев: Кой е новият министър на тран...

В България има експерти с неоспорима експертиза и бъдещият министър на превоза Христо Алексиев очевидно е един от тях.

В края на седмицата - на 19 септември, роденият в " Кючук Париж " експерт ще навърши 41 години. За него е известно, че татко му е кореняк пловдивчанин, а майка му е родом от близкото село Брестник. Под тепетата Христо Алексиев приключва ПУ „ Паисий Хилендарски “ със компетентност " Политология, а по-късно и магистратура по „ Международни стопански връзки “ в УНСС през 2008-а. От 2002 до 2005 година управлява планове, свързани с локалното самоуправление, и координира осведомителния център ЕВРОДЕСК. Между 2005 и 2007 година е специалист в кабинета на министъра на превоза. В интервала 2007-2010 година работи поредно като заместител общоприет шеф и консултант на Управителния съвет на Директива за птиците НКЖИ.

Алексиев очевидно е харесван от всички, а на експертизата му се доверяват несъвместими и враждуващи един с различен политически планове. В системата на железниците го вкарва аленият министър на превоза в държавното управление на Тройната коалиция Петър Мутафчиев. По-късно обаче работата на Алексиев е оценена високо от отрасловия министър на ГЕРБ Ивайло Московски.

От 27 януари до 4 май 2017 година самият Алексиев е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в първото служебно държавно управление на Румен Радев. През юли тази година пък водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов го предложи като претендент за поста в своя проектокабинет, който не се състоя.

До момента Алексиев заема върховен мениджърски пост в Национална компания " Железопътна инфраструктура ". Женен е и има две деца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР