В България има около 1500 регистрирани казана и около 5000-6000

...
В България има около 1500 регистрирани казана и около 5000-6000
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не се срамувам. Ако трябва, ще проверяваме казани за ракия

В България има към 1500 регистрирани казана и към 5000-6000 противозаконни, против които не се подхващат никакви ограничения, тъй като не са прекомерно забавни като места за инспекции на Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите.

Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов тази заран в ефира на Българска национална телевизия.

" Това са едни казани, за които всеки селски и градски кмет знае, само че не подхваща нищо. Мащабен сив бранш, който основава неравенство и подбива работата на тези, които си заплащат налози и акцизи и основава съществени обороти в с огромните производители монополисти ", сподели още той.

Според вицепремиера противозаконните казани, както и огромните производители, в действителност не създават ракия:

" Незаконните купуват мек и топъл алкохол от огромните производители и с него вършат същото,което и огромните - реплика на ракия. По тази метод огромните производители, които по традиция не създават ракия, продават алкохол на дребните, които са сиви, нямат касов уред, не заплащат никакъв данък и съумяват да предложат на пазара една евтина напитка, която не е ракия ".

Симеонов разгласи подготвеност да извърши инспекции на казаните за ракия и даде образец с тези за шума по Черноморието:

" Ако би трябвало, ще се занимаваме с казани. Не се срамя от инспекциите през лятото, тъй като те вкараха сред 300-400 млн. лева повече за 2017 от 2016 година в бюджета. Ако някой различен вицепремиер като Кунева е вкарал такива суми, дано да се срами, аз не се срамя ".

Вицепремиерът изясни, че ще упражнява персонален надзор, защото има насъбрани избрани административни недостатъци и някой би трябвало да се ангажира.

" Има взаимоотношения, насъбрани с десетилетия. Свързаности с някои групировки ", добави той.   
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР