В България има недостатъчно предлагане, което води до растеж на

...
В България има недостатъчно предлагане, което води до растеж на
Коментари Харесай

Асоциация Активни потребители: В България има недостатъчно предлагане, което води до растеж на цените

" В България има незадоволително предложение, което води до напредък на цените. Аз нямам доверие в мярката за определяне на тавани. Няколко ограничения се въртят в общественото пространство, само че те са непазарни и рано или късно ще доведат нежелани отклонения - черен пазар, дефицити ", разяснява пред Богомил Николов от асоциация " Активни консуматори ".

По думите му инфлацията е " жилаво " събитие и не си отива бързо и елементарно.

" Разговорът не би трябвало да се концентрира върху цените, а върху покупателната ни дарба, тъй като в условия на инфлация, с изключение на цените, нарастват и приходите. Има хора, които в тази обстановка, ще получат, ще договорят с работодателя си по-добри условия и няма да усетят повишаването. Но за тези, които разчитат на пенсии и обществени помощи, ударът ще бъде доста мощен. Затова би трябвало да се води диалог, изключително в предизборна акция, по какъв начин да се резервира покупателната дарба ", изясни Богомил Николов.

Според него едно от вероятните работещи решения може да е въвеждане на по-ниско Данък добавена стойност за някаква кошница от вероятни артикули.

" Темата за субсидирането на земеделците би трябвало да бъде припомняна, тъй като факт е, че производството в България на зеленчуци и мляко страда от години, а инфлация най-лесно се обезврежда с засищане на пазара със артикули ", сподели още Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР