В България и Унгария за новинарско съдържание плащат едва 15,3

...
В България и Унгария за новинарско съдържание плащат едва 15,3
Коментари Харесай

Едва 15% от българите плащат за новинарско съдържание, показва доклад на Еврокомисията

В България и Унгария за новинарско наличие заплащат едвам 15,3 на 100 от потребителите, демонстрира отчет, показан през днешния ден от Европейската комисия. Изследването е обхванало общо девет страни от Европейски Съюз, измежду които също са Франция, Германия, Италия, Литва, Полша, Испания и Швеция.

За съпоставяне 34,7 на 100 от шведите заплащат за вести, а на второ място са поляците с 29,5 на 100. У нас 86 на 100 от потребителите научават новините от малкия екран, до момента в който за Европейски Съюз този дял е 75 на 100. В България и Швеция е максимален делът на хората, които търсят вести онлайн (60 на сто). България води по дял на потребителите (47 на сто), които се осведомят от обществени мрежи, се показва в отчета, представен от Българска телеграфна агенция. 

В нашата страна 74 на 100 от жителите търсят вести в безвъзмездни източници при приблизително 70 на 100 дял в Европейски Съюз. В изследваните девет страни най-често потребителите се интересуват от вести, свързани с политиката (56 на сто) и обществото (50,5 на сто), до момента в който към проверяващата публицистика ползата е към 22%, демонстрират данните.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР