В бъдеще НАСА планира да изпрати роувъри за изследване на

...
В бъдеще НАСА планира да изпрати роувъри за изследване на
Коментари Харесай

НАСА планира да отправи роувъри към спътник на Юпитер

В бъдеще НАСА възнамерява да изпрати роувъри за проучване на спътника на Юпитер, Европа, само че в този момент би трябвало да се концентрира върху лунните задачи. Това заяви шефът на НАСА Джим Брайденстайн пред студенти от Московския държавен университет.

" На този стадий сме съсредоточени върху задачите на Луната. Европа може да бъде идващият сателит, който ще посетим. Ще изпратим роботи и роувъри. В Конгреса на Съединени американски щати също считат, че Европа е забавно място за научни проучвания ", сподели Брайденстайн.

Говорейки за проучванията за живот на Марс, той означи, че в този момент към този момент е известно, че циклите на Марс са съчетани със сезони на тази планета, само че това не значи, че там има живот. " Ако ние можем да открием живот в нашата лична слънчева система, това ще повлияе на по-нататъшното проучване на космоса. Освен това към момента има възможност да открием живот и отвън нашата слънчева система ", сподели ръководителят на НАСА.

В отговор на въпроса какво ще се случи след Марс, той означи: " Какво ще се случи след Марс - това ще взема решение вашето потомство ". /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР