В автомобилът на убитата Алена Щерк е открито ДНК на

...
В автомобилът на убитата Алена Щерк е открито ДНК на
Коментари Харесай

Разследването: В колата на Алена Щерк има ДНК от Виктор Спига


В автомобилът на убитата Алена Щерк е намерено ДНК на главния обвинен за закононарушението Виктор Спига. Според полицята, от началото на годината Щерк е подала три сигнала за домашно принуждение. Те са в разнообразни ръководства, като на два пъти е била канена да подаде тъжби, само че това не се е случило.

Според полицията при започване на април, в прокуратурата е формирана кореспонденция, че арестуваният за убийството ѝ Виктор Спига не е върнал персоналния ѝ автомобил.

Държавното обвиняване добави още, че ДНК в колата на дамата съответствува с това на арестувания Спига.

Досега няма данни за присъединяване на различен човек в убийството на Алена Щерк, обявиха от прокуратурата. Заподозреният остава Виктор Спига.

Според отбраната всичко за разплитането на закононарушението зависи от експертизите. „ ДНК-то демонстрира че той е карал колата, че той е влизъл в колата, че е влизъл в гаража, към този момент в случай че се откри негово ДНК под нейните нокти ще е съдбовно “, споделя юрист Любен Казанлиев.

Според психиатъра Веселин Герев спорът сред Алена и Виктор не е поради за пари, а от ревнивост. „ Там, където нещата са доста брутални става въпрос за страсти. И аз мисля, че става въпрос за един ревнив параноик, който мога да кажа, абстрахирайки се от случая, подобен един умопобъркан се построява с години “, споделя той.



Приятелите на Щерк се надяват на бърза и обективна присъда. Според формалната информация на полицията Щерк е подала три сигнала за домашно принуждение от началото на годината. Адвокатът на Спига към този момент е акредитиран да го съставлява и документът е получен от Италия.

В ранните часове на 30 май полицията в Асколи Пичено задържа 42-годишният Виктор Мануел Спига наоколо до хотела му. Мъжът е от Коста Рика, само че има и италианско поданство и местопребиваване.

От полицията потвърдиха за bTV, че той не е оказал опозиция сега на задържането. 10 полицейски чиновници са взели участие в ареста.

Мъжът е предаден на прокуратурата в Асколи Пичено, защото в него е открит дребен нож.

Днес пред италианският Апелативен съд в Анкона, Спига е изразил своето предпочитание да бъде екстрадиран в България.

Делото ще се гледа в четвъртък.

През това време Спига остава в ареста.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР