В Австрия темата е свръхчувствителна. Изтичането на информация не помага

...
В Австрия темата е свръхчувствителна. Изтичането на информация не помага
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Румъния избърза, говорейки за сделка за Шенген

" В Австрия тематиката е свръхчувствителна. Изтичането на информация не оказва помощ на работата. Всякакви разисквания на тематиката са преждевременни ", уточни Тафров е ефира на NOVA NEWS.

 

Вратата към Шенген се отваря за България и Румъния през март следващата година по въздух и вода след тежки договаряния,. Посочиха още, че съглашението е реализирано на 23 декември.

 

Появилите се информации предизвикаха и по тематиката.Преговорите още не престават, акцентира министър председателят през вчерашния ден и добави, че защото към този момент циркулира информация както в родните, по този начин и в задграничните медии, кабинетът е решил да осведоми в детайли. 

 

Критиките за избърването на северната ни съседка идват, откакто през вчерашния ден, че сделка към момента няма и договарянията към момента са в развой. 
 

По думите на Тафров е рано за фанфари, само че би трябвало да има оптимизъм във връзка с Шенген:

 

" България пази добре външните граници на Европейски Съюз и е в цялостното си право да се причисли. Исканията на Австрия са в посока да се ускори поддръжката на Европейска комисия към България по границата с Турция. Така че - съответстват с нашите ", изясни той. 

 

Според него България е подготвена механически за Шенген:

 

" Буксувахме с години, само че има прогрес и пробив. Австрия остана в изолираност в Европейски Съюз след решението на Нидерландия. Страната не може да продължава по този начин постоянно, неловко е от дипломатична позиция. Има напън от огромните европейски сили ", уточни Тафров.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР