В Аржентина има легендарно езеро Науел Уапи, което в светлината

...
В Аржентина има легендарно езеро Науел Уапи, което в светлината
Коментари Харесай

Заснеха на ВИДЕО митичното езерно чудовище Неуелито

В Аржентина има именито езеро Науел Уапи, което в светлината на обитаването в него на загадъчно страшилище изцяло може да се състезава с шотландското Лох Нес.

Всъщност, би трябвало да се означи, че и двете езера са станали международно известни едвам през предишния век, когато самостоятелните учени се заинтересуваха от загадъчните животни, обитаващи техните води.

Например, аржентинското езеро Науел Уапи за първи път бе изучено за загадъчни жители едвам през 1922 година от някой си Клементи Онели.

Ученият, който е бил шеф на зоопарка в Буенос Айрес, по този начин и не съумял да потвърди съществуването на Науелито - именитото страшилище, за което локалните поданици знаят още преди доста епохи.
В края на януари тази година двама риболовци са се сблъскали с този езерен гущер, още повече, един от тях даже е съумял да го снима по какъв начин плува по повърхността на водоема.

Рибарят Факундо, който снимал с телефона си плезиозавъра (предполагаемото наименование на това чудовище), в един миг даже се изплашил от него и на видеото се чува по какъв начин той предлага на своя другар да си тръгнат бързо по живо и по крепко.

Всъщност, точно тези думи по-късно предиздвикали мъжът да почервенее от позор, тъй като неговите съседи почнали да се майтапят с него, че риболовец се е изплашил от огромна риба.

Легендата за Науелито обаче е предиздвикала мнозина аржентинци въпреки всичко да се отнесат много съществено към видеозаписа.

Трябва да се означи, че самите риболовци, взели участие в това събитие, а и други локални поданици настояват, че в оня ден времето е било умерено и много топло, по тази причина в езерото Науел Уапи не е имало никакво неспокойствие.

Какво е провокирало тези плясъци във водата - не е ясно, само че във всеки случай не може да става дума за огромна риба, която, даже и да изплува на повърхността, не би довела до сходно неспокойствие.

А и рибата не би могла да бъде толкоз голяма и змиевидна. Та в действителност ли това е Науелито?

Всъщност, съгласно локалните митове, това езерно страшилище е загадъчно освен с това, че такива животни просто към този момент не съществуват на нашия свят. То непрекъснато трансформира своя образ, по тази причина в течение на доста епохи то е описвано във типа на гигантска змия, или като праисторически плезиозавър, а от време на време и като голям крокодил.

Всичките фотоси обаче на Науелито, които са направени през последните 100 години, по този начин и не са съумели ясно да го уловят.

Затова учените считат, че чудовището в езерото не е нищо повече, с изключение на небивалица на локалните поданици.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР