В ареста до 8 декември остават Александър Билин, Олег Антипов

...
В ареста до 8 декември остават Александър Билин, Олег Антипов
Коментари Харесай

Съдът в Москва реши: Заподозрените за взрива на Кримския мост остават в ареста

В ареста до 8 декември остават Александър Билин, Олег Антипов и Дмитрий Хеви, които са упрекнати по наказателно дело за терористична офанзива на Кримския мост. Това оповестиха за ТАСС в понеделник от пресслужбата на съда в Москва.

„ Басманният областен съд на Москва прегледа молбите на органите за авансово следствие за взимане на превантивна мярка под формата на задържане във връзка с тримата упрекнати в осъществяване на закононарушение по параграф n. „ а “, " б ", " в " част 2 на чл. 205 („ Терористичен акт “) от Наказателния кодекс на Руската федерация. Съдът реши да избере мярка за неотклонение задържане под стража до 8 декември “, оповестиха от пресслужбата.

На 8 октомври сутринта на Кримския мост беше взривен камион, вследствие на което се възпламениха цистерните на прилежащ товарен трен. Четирима починаха, срутиха се два сектора от автомобилната част на моста, отиващ към полуострова.

По-рано пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация заяви, че по време на следствието на наказателното дело са разпознати 12 души, които са директно свързани с осъществяването на терористичен акт.  Киевският областен съд на Симферопол арестува за интервал до 8 декември петима обвинени за присъединяване в офанзивата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР