В антикризисния пакет на правителството няма реални мерки, които да

...
В антикризисния пакет на правителството няма реални мерки, които да
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: В антикризисния пакет няма мерки за подпомагане на доходите на хората

В антикризисния пакет на държавното управление няма действителни ограничения, които да са в поддръжка на приходите на хората. Това съобщи Любослав Костов по Българска национална телевизия във връзка днешното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

" Основната ни рецензия не е към това, което има в пакета ограничения, а към това, което не се предлага - да няма нито една мярка, която поддържа приходите на хората е необичайно - няма промени в косвените налози, няма нищо за заплатите в публичните сфери, няма нищо за минималната работна заплата. " - съобщи той.

Според Костов държавното управление не би трябвало да чака 2023, с цел да вдигне внезапно минималната работна заплата до 50% от междинната, а покачването да стане поетапно - с още една стъпка през тази година.

Освен това, съгласно изчисленията на КНСБ, инфлацията е натрупала задоволително доходи в бюджета и е допустимо пакетът от антикризисни ограничения да е доста по-голям - до 3-3,5 милиарда лева

От синдиката поддържат нарастването на данъчното облекчение за младите фамилии с деца. Според КНСБ 0% Данък добавена стойност на хляба и помощта от 25 ст. за литър гориво няма да окажат никакъв резултат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР