В Анталия, Турция, цените за закупуване и наемане на жилища

...
В Анталия, Турция, цените за закупуване и наемане на жилища
Коментари Харесай

Сега е моментът за евтино жилище в Анталия

В Анталия, Турция, цените за закупуване и наемане на жилища падат заради обстоятелството, че руснаците напущат града. Гражданите на Руската федерация най-често се реалокират от там в Сърбия или Дубай. Хърватия, Тайланд, Бали и Малдивите също са известни дестинации за покупка на парцел за съветските жители.

Причини за овакантяване на руснаците са рестриктивните мерки за приемане и възобновяване на позволение за престояване. Властите в Анталия вкараха редица ограничавания, затрудняващи живота на руснаците в града, написа prian.ru. Санкциите, наложени против Русия, основават компликации за руснаците, живеещи в чужбина, в това число във връзка с превода на пари и потреблението на карти.
 
В същото време през последната година цените на стоките и услугите в Анталия се покачиха доста, правейки живота в града по-малко наличен.
 
Последици за пазара на недвижими парцели
 
Цените на къщите са паднали с 50%, а на жилищата от 20% до 30%. Намаляват и наемите, като при дълготрайните понижението е от 15% до 25%, а краткосрочните са поевтинели с до 40 на 100.

Данните на статистиката демонстрират, че има спад в търсенето на недвижими парцели в Анталия през 2023 година с 40% по отношение на 2022 година Само през януари 2024 година търсенето е с 60% по-слабо по отношение на януари 2023 година
 
Статистиката регистрира още понижаване на броя на туристите с 20 на 100 по отношение на 2022 година, както и спад в приходите на кафенета и заведения за хранене с до 50 на 100.

Как руснаци си купуват жилища в България

Доста компании в района са прекратили активността си, като през предходната година това са създали повече от 1000 ресторанта и кафенета, а единствено през януари 2024 година активността си са завършили повече от 50 туристически организации.
 
 istock istock
Прогнози за бъдещето

Според специалисти цените на недвижимите парцели и наемите ще продължат да падат до края на 2024 година      Търсенето на недвижими парцели от руснаците няма да се възвърне в близко бъдеще.
Според брокери обаче за тези, които желаят да закупят парцел в Анталия, в този момент може да извършите това на по-ниски цени. За тези, които желаят да отдават парцела си чартърен обаче, би трябвало да са готови за по-ниски наеми.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР