В Англия дойде т.нар. Щастлив понеделник - след двумесечна карантина,

...
В Англия дойде т.нар. Щастлив понеделник - след двумесечна карантина,
Коментари Харесай

В Англия се отварят, докато Европа е натисната от коронавируса

В Англия пристигна така наречен " Щастлив понеделник " - след двумесечна карантина, хората там могат да спортуват на чист въздух и да се срещат на улицата с другари. В същото време рекомендацията за отдалечена работа не е отстранена, като задачата е да употребяват публичен превоз единствено когато е належащо, оповестява " Евронюз ", представена от БГНЕС.
На Острова явно се опасяват, че третата вълна, явно обхванала континентална Европа, ще се популяризира и тук. Властите избират да дават внимателни прогнози за близко бъдеще, макар обстоятелството, че 30 милиона души във Англия са получили първата доза от ваксина, т.е. 60% от възрастното население.
 Ръст на новите случаи на ковид в Испания Ръст на новите случаи на ковид в Испания
Случаите на болест с ковид се усилиха съществено от петък насам в Испания, като новите денонощни случаи са 15 550. Това става яс...
" Това е доста значимо обръщение. Всичко се отваря, само че ние би трябвало да се държим на разстояние ", споделя Ан Веруедър, началник на комитета на Хампстед Хийт, залесена зона в Северен Лондон.
Улиците на Флоренция, водещата туристическа дестинация в Европа, са пусти. Тоскана, сходно на Калабрия и Вале д`Аоста, са преместени от оранжева във високорисковата алена зона. На Великденските празници повече от половината от популацията на страната ще остане под ключ, а останалата част в частична карантина.
Френските интензивни отделения реализираха антирекорд след октомврийския пик, защото президентът Макрон продължава да се опълчва на национална карантина, макар апелите на лекари, учители и управляващите на прилежащи страни да затворят границите с републиката.
В понеделник френският министър на опазването на здравето упълномощи 19 департамента да затварят класните стаи след първия доказан случай на зараза: " През последните седмици следим избухливо повишаване на броя на инфекциите измежду нашите сътрудници в учебно заведение, както и измежду учениците. Тези индикатори не стопираха да порастват и предишния вторник отказахме да отидем на работа, защото е невероятно да се работи при такива условия ", споделя Ерик Фино, преподавател по история.
 Турция още веднъж стяга ограниченията против ковид Турция още веднъж стяга ограниченията против ковид
Турция стяга рестриктивните мерки, свързани с ковид, защото новите случаи на болест се усилват. Това предадоха международните организации...
А в Унгария рестриктивните мерки са удължени до 8 април. Страната продължава да съблюдава комендантски час, заведения за хранене, културни институции, магазини и учебни заведения остават затворени.
Повече от 21,6% от популацията са получили най-малко една доза от имунизацията. В радиоинтервю министър-председателят Виктор Орбан съобщи, че Унгария е закупила съветската ваксина " Спутник V " по съвет на външния министър Петер Сийярто, който планува сложна обстановка с доставките на западни ваксини още през 2020 година.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР