В Англия бяха арестувани двама тийнейджъри в рамките на разследването

...
В Англия бяха арестувани двама тийнейджъри в рамките на разследването
Коментари Харесай

Арести в Англия след заложническата драма в Тексас

В Англия бяха задържани двама младежи в границите на следствието на случая със заложници в синагога в щата Тексас в събота. Похитителят, английският жител Малик Фейсал Акрам, на 44 години от Блекбърн, бе убит в Коливил от американската полиция.

Няма детайлности за точната възраст и пола на задържаната двойка в южен Манчестър в неделя вечерта. От полицията оповестиха само, че са в контакт с локалната общественост и не престават да сътрудничат на американското следствие. Тийнейджърите са в арест и ги разпитват.

По данни на американската полиция Акрам е дошъл с полет на интернационалното летище JFK в Ню Йорк преди две седмици. Братът на Акрам – Гулбар – удостовери гибелта му в изказване на Facebook страницата на мюсюлманската общественост в Блекбърн. Той се извини на потърпевшите и означи, че брат му е имал проблеми с душeвността.

При случая със заложниците в синагогата в Коливил, предградие на Далас, за благополучие не пострада никой. Похитителят бе изискал освобождението на Афия Сидики, пакистански академик, която излежава 86-годишна присъда във Форт Уорт, на към 30 километра от синагогата.

Британският външен министър Лиз Тръс назова случая „ акт на тероризъм и антисемитизъм “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР