В Android 14 ще има функция за сателитна комуникация, която

...
В Android 14 ще има функция за сателитна комуникация, която
Коментари Харесай

Android включва функция за сателитна комуникация, ще работи в повече от 150 държави

В Android 14 ще има функционалност за сателитна връзка, която ще работи посредством личното приложение за известия Гугъл Messages. Това твърди порталът SamMobile, като се базира на разработчика Нийл Рахмуни.

Източник на портала е проучил бета кода на Android и е разкрил, че нововъведението ще разреши на потребителите да изпращат текстови известия през сателитната система Garmin при липса на клетъчно покритие. За задачата ще се употребява вграденото приложение Гугъл Messages, което се назовава „ Съобщения “на кирилица.

Garmin от своя страна работи с Iridium, който поддържа мрежа от спътници в ниска околоземна орбита. Ако тази информация бъде доказана, сателитната функционалност ще бъде налична допълнително от 150 страни по света след формалното стартиране на Android 14 и устройствата, съвместими с тази иновация. Цената на услугата към момента не е разкрита. Аналагоична функционалност на своите смарт телефони внедри по-рано Apple. Обаче при реализацията на „ Спешно повикване - SOS посредством спътник “ на iPhone 14, тя сработи единствено в 14 страни по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР