В Алтернатива за Германия се очертава разцепление по въпроса за

...
В Алтернатива за Германия се очертава разцепление по въпроса за
Коментари Харесай

Александър Рар: В Алтернатива за Германия се очертава разцепление по въпроса за Русия

В " Алтернатива за Германия " се обрисува разединение по въпроса за Русия. Лидерът на партията Алис Вайгъл упрекна своя съпредседател Тимо Хрупал, че е посетил съветското посолство на 9 май (заедно с Герхард Шрьодер). Според Вайгел е неприлично немски политик да участва на „ нечий различен празник “, изключително който припомня за провалянето на Германия.

Така Вайгел налива вода в мелницата на тези, които виждат единствено Съединени американски щати и британците като освободители на Германия през 1945 година, а Съветския съюз като зложелател, който не е освободил, а превзел Германия.

В Русия, както пишат медиите, разчитат на " Алтернатива за Германия ". Очаква се, че тази партия, идвайки на власт в Германия, незабавно ще промени настоящия неприятелски курс към Русия - към съдействие.

Напоследък " Алтернатива за Германия " става все по-трансатлантическа. Не е ясно по какъв начин тези гласоподаватели, да вземем за пример съветските германци, които поддържаха " Алтернатива за Германия " поради нейния градивен метод към Русия, ще реагират на разногласието на Вайгел с Хрупала. Подобно разделяне по въпроса за Русия може да се види и в другата опозиционна партия, Левицата, която също дълго време се смяташе за повече проруска, в сравнение с трансатлантическа.

В същото време Сара Вагенкнехт ненадейно разгласи основаването на лична партия. Тя упорства за дипломатическо помиряване с Русия. Трудно е да се каже дали Вагенкнехт ще има триумф. Смята се, че тя ще успее да притегли на своя страна протестния електорат, който в този момент стои зад " Алтернатива за Германия ". 

Превод: ПИ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР