В Агенцията за ядрено регулиране е постъпило заявление днес -

...
В Агенцията за ядрено регулиране е постъпило заявление днес -
Коментари Харесай

КРАЙ на руския монопол с ядреното гориво

В Агенцията за нуклеарно контролиране е постъпило заявление през днешния ден - с искане за издаване на позволение за потребление на нов вид нуклеарно гориво RWFA, създадено от Уестингхаус, в блок 5 на АЕЦ „ Козлодуй “.

Заявлението, подадено от АЕЦ, е за осъществяване на промени по член 15, ал.4, т.5 от Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила (ЗБИЯЕ) и към него са приложени над 80 документа с размер повече от 8400 страници, най-вече техническа документи и разбори на сигурността. С подаването на заявката започва процесът на лицензиране на новия вид нуклеарно гориво, оповестяват от АЯР. 

Първата стъпка от този развой е Агенцията за нуклеарно контролиране, на съображение член 6 от Наредбата за реда за издаване на лицензии и позволения за безвредно потребление на нуклеарната сила, да ревизира дали са показани всички нужни документи в сходство с условията на член 4, член 5 и член 57 от Наредбата или по този начин наречената инспекция за официална прецизност.

Водена от политиката си на неприкритост и бистрота и в осъществяване на отговорностите на ръководителя на АЯР по член 5, т. 9 от ЗБИЯЕ, Агенцията ще разгласява настояща информация за развиването на процеса по издаване на позволение за потребление на нов вид нуклеарно гориво RWFA. Връзката към раздела с информацията е тук
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР