В 97-мия пореден антиправителствен протест в столицата отново движението по

...
В 97-мия пореден антиправителствен протест в столицата отново движението по
Коментари Харесай

Ден 97: Петото велико народно въстание ще бъде подкрепено от четирима евродепутати |

В 97-мия следващ антиправителствен митинг в столицата още веднъж придвижването по бул. " Цар Освободител ". Исканията оставка на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев, предварителни избори, привикване на Велико национално заседание, промени в Конституцията.

Присъствието не е всеобщо. Ораторите подгряват за идния огромен митинг в края на работната седмица.

Адвокат Николай Хаджигенов от “Отровното трио ” сподели, че в петък, 16 октомври, петото Великото национално въстание ще бъде подкрепено от четирима евродепутати. Това ще е стотният ден от началото на митингите.

На трибуната се качи и Рафаил-Росен Стефанов, който сподели, че ГЕРБ е проведена незаконна група и добави, че тяхната цел е да крадат и източват пари.

Проф. Велислав Минеков съобщи, че в Европарламента стартира дебата за свободата на медиите и добави, че е значимо да се знае кои са притежателите на медиите. Той разяснява дейностите на ГДБОП, които предходната седмица объркаха адреса и нахлуха в апартамент на семейство по време на акция, и уточни, че в случай че това се е случило в друга страна ще има оставка на министъра на вътрешните работи и даже на премиера.

Арман Бабикян подчертава върху визитата на премиера през днешния ден в Козлодуй, откъдето разгласи, че ще се строи 7-ми блок на АЕЦ-а и че ще има нарастване на пенсии и заплати.
Обещаното, нали знаете, не е като даденото, сподели още Бабикян и иронично раздаде по малко пари – по 200 хиляди лв. нацяло, на присъстващите на площада.

Бабикян дефинира думите на Борисов като илюзия преди избори и съобщи, че по този начин се купуват гласове.

“Няма към този момент кой да ти повярва, Борисов. Хората ще си гледат пенсиите, само че няма да гласоподават за теб, тъй като имат право на заслужен живот. Никой не желае да бъде ръководен от разбойници, само че желае да има заслужен прокурор, който да арестува тези разбойници. Държавата е публичен контракт и ние ще напишем този контракт ”, съобщи Арман Бабикян.

Малко преди 21 часа химнът озвучи площада, а по-късно протестиращите се насочиха на обичайното си спокойно шествие до Орлов мост.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР