В 9 областни града има избран кмет на първи тур.

...
В 9 областни града има избран кмет на първи тур.
Коментари Харесай

Победители и победени. Коментар на Александър Маринов и Стойчо Стойчев

В 9 регионални града има определен кмет на първи тур. В 8 от тях спечелили са претендентите на ГЕРБ, а в 1 - на Движение за права и свободи. В останалите регионални градове ще има балотажи тази неделя. Анализ на изборите в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия направиха проф. Александър Маринов, социолог и доцент Стойчо Стойчев, политолог.

Според доцент Стойчо Стойчев забавно е, че в Пловдив и Варна претендентите на Българска социалистическа партия са отстъпили и на балотаж са представители на патриотите. На процедура съдружни сътрудници са на балотаж. Социалистите не са били в кондиция на тези избори, счита той. Причина за това са вътрешните проблеми в партията, които явно са много по-големи в сравнение с авансово са показани.

Изненада е относително огромната отдалеченост в Пловдив, счита проф. Александър Маринов. Иначе изненади няма. Очакваше се, че на тези избори ще бъде ерозирано въздействието на ГЕРБ. Той означи и спада на вота за партиите от патриотичния блок. По негово мнение не трябва ръководството да се успокоява, тъй като най-важният белег на неустойчивост на едно ръководство е отлив на действително доверие.

Вижте целия диалог във видеото!
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР