В 9 359 секции в страната ще има машини за

...
В 9 359 секции в страната ще има машини за
Коментари Харесай

ЦИК: В 9 359 секции в страната ще има машини за гласуване

В 9 359 секции в страната ще има машини за гласоподаване, реши Централната изборна комисия.

 

В тези секции на изборите на 2 октомври предходната година гласувалите са били над 299.

 

Информацията кои са тези секции ЦИК изпрати до избрания от служебното държавно управление да координира подготовката на изборите вицепремиер Иван Демерджиев и до служебния министър на превоза.

 

От 17.00 часа през днешния ден Централната изборна комисия задейства платформата за електронно подаване на заявките за гласоподаване отвън страната. Заявления ще се подават до 24.00 часа българско време на 7-и март.

 

На базата на подадените заявки ще се дефинира и окончателния брой на секциите зад граница, такива ще се разкрият при подадени 40 и повече заявки за едно място.

 

ЦИК получи и предложенията на партия " Възраждане " по какъв начин да работи платформата за подаване на заявки. Още през вчерашния ден стана ясно, че едно от предложенията е да се ограничи броят на заявките подавани от един IP адрес. Следващата седмица Комисията ще прегледа писмото.

 

Към служебното държавно управление ще бъде основано профилирано звено, което да подкрепя техническата подготовка на изборите и координацията с ЦИК. Това осведоми в писмо до Комисията вицепремиерът Иван Демерджиев, който координира от страна на държавното управление техническата подготовка на вота.

 

 

Източник БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР