В 3-милионния турски град Бурса търговски реклами предлагат български паспорти.

...
В 3-милионния турски град Бурса търговски реклами предлагат български паспорти.
Коментари Харесай

10 000 евро за български паспорт в Турция

В 3-милионния турски град Бурса търговски реклами оферират български паспорти. Според неофициални данни на изселнически организации всеки 5-и гражданин на 3-милионния град Бурса има връзка с България или предшественици, с генезис от нашите земи като 10 000 евро коства издаването на български паспорт.

" За турските жители, които желаят да придобият българско поданство, е относително елементарно, тъй като те би трябвало да показват документ на родителя. При жителите от Северна Македония е по-трудно, тъй като те би трябвало да извадят остарели документи, постоянно от 19 век ", изясни Емил Дечев.
Заради новите правила за издаване на български паспорти през последната година става все по-трудно жителите на Република Северна Македония да получават българско поданство. През 2020 година страната ни прави над 9100 жители на Северна Македония българи. Тази година са 1409, като множеството са почнали процедурите си по остарелия закон.

Промените в закона, признати през 21-ва година, към този момент улесняват турски жители да получават български паспорт. От 697 турци, подали молба за български паспорт през 2020 година преди новия закон, през 2022 година те към този момент са над 2100. По думите на свидетел излиза наяве, че македонците към този момент получават отводи за български паспорти. Както и хората с етнически български генезис от Украйна, Сърбия, Албания и Косово.

" Има една сериозна смяна в Закона за българското поданство, която се случва март 2021 година. Това е последният български парламент, който изкара цялостен 4-годишен мандат, когато ръководеща партия беше ГЕРБ ", показа още Емил Дечев, зам.-министър на правораздаването.
Вносители на закона са депутатите от Движение за права и свободи и ГЕРБ Йордан Цонев, Хамид Хамид, Тома Биков и други. Основната смяна е нуждата от документ, доказващ, че претендентите за паспорт имат предшественици, живели в България за турците и български етнически генезис за македонци, украинци, сърби. Нужните документи се издават от общините.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР