В 27-ия лунен ден, за разлика от предните дни, скромното

...
В 27-ия лунен ден, за разлика от предните дни, скромното
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – вторник – 26 юли 2022

В 27-ия лунен ден , за разлика от предните дни, скромното тържество не е неразрешено, само че да не се преяжда и да се заобикаля алкохолът. Неблагоприятен ден за намаляване.

Добре е да изключите от диетата си всевъзможни полуфабрикати, „ химическа “ и мъртва храна, в която няма нищо потребно. Това включва да вземем за пример всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни питиета и пакетирани сокове. Не се предлага да се ядат цитрусови плодове. Нежелателно е да се злоупотребява с месото. Всичко останало може да се употребява в рационални дози.

Днес би трябвало да се употребява по-малко сол в ястията. Твърде доста сол може да повреди бъбреците. Различни подправки ще бъдат потребни. Те могат да се прибавят щедро към ястията - пипер, кардамон, индийско орехче. Също по този начин се предлага да се ядат картофи под всякаква форма, пълнозърнест самун, извара.

Лунният календар предлага за днешния ден да се готви единствено на електрически уреди. Да не се употребяват газови котлони, защото не би трябвало да има прикосновение с огън. Друго предписание е да не се яде пред тв приемник или включено радио.

КАРТОФИ С КИМ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг картофи, 75 г краве масло, 100 г кашкавал, 3 яйца, 1 чаша кисело мляко, 1 кафена чашка прясно мляко, 1 чаена лъжичка ким, 1 супена лъжица брашно, сол на усет.

Приготвяне: Картофите се сваряват и обелват. Нарязват се на кубчета, слагат се в тавичка с половината от маслото и леко се посоляват. Прясното и киселото мляко се разрушават с яйцата, брашното и настъргания на едро кашкавал.

Картофите се заливат с получената примес. Поръсват се с ким и останалото масло. Пекат се при
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР