В 21 области в страната днес започва изплащането на еднократната

...
В 21 области в страната днес започва изплащането на еднократната
Коментари Харесай

Във Варна започва изплащането на 300 лв. обезщетение за изкланите домашни прасета

 В 21 области в страната през днешния ден стартира изплащането на еднократната помощ от 300 лева на хората, които непринудено са умъртвили прасетата и са дезинфекцирали дворовете си.

Областите, в които ще стартира изплащането, са Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София-град и област Търговище, Шумен и Хасково.

В областите Благоевград, Бургас, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол по механически аргументи изплащането на парите ще стартира на 3 или 4 септември.

Плащания няма да се вършат само в област Кърджали, защото там няма подадени заявки за компенсации. От БАБХ напомнят, че право на компенсации имат стопаните, отглеждали до 5 свине. 

Право на обезщетение имат стопаните с до 5 броя свине за угояване, подхванали ограничения за разчистване и стерилизация на обектите след непринудено умъртвяване на прасетата в персоналните си стопанства. Получателите се задължават в продължение на 1 година да не гледат свине. В прессъобщението на организацията по храните умъртвяването на животните е несъмнено като " непринудено изтребване на месо ".

Миналата седмица държавното управление утвърди спомагателни средства в размер до 28 млн. лева за компенсации на свинекомплексите, наранени от болестта африканска чума по свинете. С към 1 млн. лева от общата сума ще бъдат покрити и разноските за стерилизация на персоналните стопанства в 20-километровите зони към промишлените комплекси и в зоните с висок епизоотичен риск. Част от парите ще отидат за тласъци за разкриване на умрели диви животни, за заличаване на първични материали, фуражи и други ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР