В 21.00 ч. днес имаше заря в столичната Борисова градина.

...
В 21.00 ч. днес имаше заря в столичната Борисова градина.
Коментари Харесай

Заря в София по случай Гергьовден

В 21.00 ч. през днешния ден имаше заря в столичната Борисова градина. Тя бе изпълнена от подразделения на Националната гвардейска част по случай Гергьовден - Деня на храбростта.

Припомняме, че на следващия ден няма да има церемониал в класическия му тип. Церемонията ще бъде излъчена по малкия екран.
 Без боен церемониал посрещаме 6 май
Без боен церемониал посрещаме 6 май

Това заяви ген. Мутафчийски

Тази година няма да има боен церемониал за 6 май, по този начин, както се организираше през минали години. Това заяви на брифинг в края на април ръководителят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Военният церемониал не може да се организира по справедливи аргументи, защото събирането на хора е невероятно, а и подготовката на парада трае към месец.

В 11.30 ч. президентът и висш главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще поднесат цветя пред паметника на Незнайния боец.

Събитията уте ще включват церемониален обред в Националния боен университет " Васил Левски " в гр. Велико Търново и демонстрации на качества от силите за специфични интервенции, от Военноморските и Военновъздушните сили.

В тях ще взе участие министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той ще одобри строя на курсантите и ще поздрави всички военнослужещи във връзка празника.
 Снимка 478359
Източник:

В 3-та авиационна база в Граф Игнатиево ще се проведат взаимни полети за демонстриране на бойни качества от Военновъздушните сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР