В 18 лунен ден (до 19 часа) можете да предприемете

...
В 18 лунен ден (до 19 часа) можете да предприемете
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – понеделник – 22.11.2021

В 18 лунен ден (до 19 часа) можете да предприемете еднодневна диета. Постът в този момент е потребен. Ако ли не, предлагат се единствено вегетариански разновидности. Каши, супи, гъби, зеленчуци се усвояват добре. По-добре е да се откажете от месо, газирани питиета, свинска мехлем, херинга, пушени меса.

Добре е да се ограничи количеството храна. Ястията би трябвало да са по-малко осолени. Старайте се храната да е здравословна, с най-малко консерванти, мазнини и подправки. Здравословната храна, приготвена с положително въодушевление и предпочитание, ще донесе доста изгоди за тялото ви, ще усетите по какъв начин се усъвършенства настроението ви.

Днешното предложение:

САРМИ ОТ ГЪБИ

Продукти за 1 порция: 150 г пресни гъби, 1/2 к.ч. ориз, 1 глава лук, 4-5 лозови листа (консерва), 1 с.л. изсъхнало грозде, 2-3 лъжици олио, 1/2 яйце, 1 к.ч. кисело мляко, лимон, магданоз, черен пипер, сол

Приготвяне: Гъбите се варят в малко вода. Лукът, нарязан на дребно се задушава в олиото. Прибавят се гъбите. Като се позадушат, поставят се оризът, черният пипер, дребно нарязаният магданоз, сухото грозде и солта.

Получената примес се загъва в лозови листа. Наредени в тенджера, сармите се захлупват с паница и се заливат до половината с гъбения бульон. Те се варят на спокоен огън.

Сварени се сервират с кисело мляко или със сос, подготвен от разрушения жълтък, към който е поставено малко от соса на сармите. С бъркане сосът се кипва. Подкиселява се. При поднасяне сармите се заливат.

Полезни препоръки : Важно е да започнете утрото със ужасно въодушевление и вкусна храна. Въпреки това, би трябвало да се помни, че някои храни не могат да бъдат изядени на празен корем. Според диетолозите сладкиши, захар и торти, изядени на празен корем, подтикват освобождението на инсулин в кръвта, което способства за развиването на диабет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР