В 17 часа, съвсем очаквано след изявленията от Продължаваме промяната

...
В 17 часа, съвсем очаквано след изявленията от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Василев върна мандата. Радев ще забави връчването на втория, дава време на парламента

В 17 часа, напълно предстоящо след изказванията от " Продължаваме промяната " по-рано денем, Асен Василев върна на президента несбъднат първия мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент. Кандидатът за министър председател на Политическа партия изясни, че не е била събрана поддръжка от 121 гласа.

Радев даде да се разбере, че може би няма да бърза с даването на втория мандат, за разлика от много съкратените периоди, с които действаше при първия.

Той ще разгласи по кое време ще връчи мандата на ГЕРБ през идната седмица.

" Очаквам това време да бъде оползотворено ", означи Радев.

" Очаквам държавното управление да създаде и приготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да не продължава България да губи време и средства ", добави той.

Според досегашни уверения от представители на ГЕРБ оттова считат да върнат мандата незабавно откакто го получат. Така остава интригата коя ще е определената парламентарна мощ, на която Радев да даде третия и финален мандат.

По-рано, към час преди крайния период за осъществяване или връщане на мандата за сформиране на държавно управление, Асен Василев разгласи:

" Връщаме мандата несбъднат. За страдание, не успяхме да намерим 121 депутати, които да поддържат програмата, правосъдната промяна, работата, която имаме да свършим до края на годината като законодателна активност, с цел да може да се извърши проектът за възобновяване и резистентност и най-много това, което заложихме, идвайки на власт, а точно - да нямаме корупция и да се понижи ножицата сред небогати и богати. "

" Имаме поддръжката на 117 депутати. Надяваме се при едни последващи избори спомагателните 4-има депутати да бъдат определени от народа. "

Василев обаче не уточни кои са новите двама " отцепници ", поради обстоятелството, че при вота на съмнение кабинетът имаше общо 115 гласа в поддръжка, въпреки да се допуска, че единият е на напусналата групата на " Възраждане " Елена Гунчева.

По конституция идващият мандат би трябвало да отиде при втората по бройка парламентарна група - тази на ГЕРБ в тази ситуация. Оттам към този момент дадоха поръчка, че ще го върнат незабавно. Така през днешния ден на въпрос към Василев дали Политическа партия ще договаря с " ИТН ", в случай че тя получи третия мандат, който се връчва по желание на президента, Василев бе еднопосочен:

" Айнщайн има една доста хубава мисъл - да правиш едно и също нещо и да очакваш друг резултат е форма на полуда. Българският народ го е споделил по-цветисто: единствено простаци настъпват една и съща мотика два пъти. "

Както Клуб Z писа, в последните два дни от Политическа партия правеха опити да беседват към този момент с групата на Има Такъв Народ, само че поставяйки условия - без Тошко Йорданов и без Станислав Балабанов и тези опити бяха обречени на крах. Днес Василев изясни иначе дейностите на партията на Слави Трифонов - че оттова са отказали да влязат в комисия при гледането на двата предпочитани в новата управническа стратегия плана - за антикорупционната комисия и за предлагането Бойко Рашков да я оглави, с концепцията те да бъдат признати преди лятната почивка на кабинета. И в този смисъл отново обвърза изтеглянето на Трифонов от държавното управление с битката с корупцията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР