В 12,24 ч. бълг. време е регистрирано земетресение с магнитуд

...
В 12,24 ч. бълг. време е регистрирано земетресение с магнитуд
Коментари Харесай

Ад! Нов трус от почти 8 по Рихтер разтресе Турция, жертвите са хиляди ВИДЕО

В 12,24 ч. бълг. време е записано земетресение с магнитуд от 7,7 по Рихтер.

12 минути по-късно е засечен нов трус с магнитуд 5,9. Малко преди 13 часа е записано трето земетресение с магнитуд 5,4 - в Източна Турция. Това сочат данните на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк заяви, че новото разрушително земетресение с магнитуд 7,8 е записано в окръг Кахраманмараш, Южна Турция. Според информация на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул трусът е бил с магнитуд 7,5, а по данни на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) магнитудът на новия трус е бил 7,6.

Трусът е регистриран в град Елбистан в 13:23 ч. локално време (12:23 ч.). Земетресението е усетено в доста окръзи в Турция.

По данни на АФАД новото земетресение е станало на дълбочина 7,6 км. Предприета е издирвателно-спасителна интервенция в региона, като се взима поради опцията за нови опустошения.

Десетки вторични земетресения бяха регистрирани след мощния трус от тази нощ.

Хората в Турция – освен в в началото засегнатия регион, само че и да вземем за пример в Истанбул, са обезпокоени и оповестяват, че са подготвени за евакуация.

Близо 1400 души са починали по последни данни в Сирия и Турция вследствие на мощното земетресение покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран.

До момента е доказана гибелта на 1385 души. Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

В Турция по последни данни на управляващите са починали минимум 912 души. Ранени са 5383 индивида.

Сирийското министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс и Франс прес, удостовери гибелта на минимум 326 души в регионите под контрола на президента Башар Асад. Броят на ранените там доближи 1042.

В следените от бунтовници региони в северните провинции Идлиб и Алепо към този момент е доказана гибелта на 147 души, съобщи Франс прес, като се базира на " Белите каски ".

Доброволческата организация, която работи в бунтовническите зони, заяви и за над 340 ранени.

Така общият брой на починалите в Сирия доближи 473. Ранените са над 1300.

Сред починалите е сестра на сирийския министър председател Хусейн Арнус, заяви в. " Ал Уатан ", представен от ТАСС. Жената е била открита мъртва под отломките на дома си в град Хама, в централната част на страната. Загинали са също няколко нейни деца и внуци.

Много от постройките в регионите, които бяха наранени от земетресението, понесоха вреди по време на избухналия преди близо 12 години спор в Сирия, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР