В 105-тия ден от началото на войната украинските сили обмислят

...
В 105-тия ден от началото на войната украинските сили обмислят
Коментари Харесай

Украинските сили обмислят тактическо изтегляне от Северодонецк

В 105-тия ден от началото на войната украинските сили обмислят тактическо евакуиране от град Северодонецк в Донбас.

Според украинския шеф на Луганска област Сергий Гайдай, украинските войски в Северодонецк могат да се изтеглят до по-добре укрепени позиции. През последните седмици по улиците на града има непрекъснати сражения, а съгласно Гайдай съветският обстрел е 24-часов.

Министърът на защитата в Москва Сергей Шойгу заяви, че жилищните региони на града са под съветски надзор, до момента в който украинските войски са отблъснати в индустриалната част. Франс прес оповестява, че 800 цивилни са блокирани в химическата фабрика " Азот ", а обстановката припомня на тази в Мариупол, където цивилни бяха блокирани дружно с украинските военни в комплекса " Азовстал ". Над 1000 от украинските бойци, които защитаваха комплекса, са отведени на съветска територия.

Отново съгласно информация от съветска страна Украйна е изгубила стотици бойци, десетки танкове и друга техника при Святогорск, към Николаев и Харков и в Запорожието. В този район се е случила и замяна на десетки тела на починали бойци от двете страни.

Същевременно украинска асоциация на зърнопроизводители разгласи, че потенциалът на страната за запазване на тези култури е изцяло привършен.

Поради военната обсада над пристанищата на Черно море, Украйна, която е основен международен производител, не може да изнася повече от 20 милиона тона зърно годишно. По този метод обаче няма по какъв начин да се освободи задоволително място за предпазване на идната годишна продукция.

Източник: БНР
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР