В 101-и алпийски полк в Смолян се изграждат уникални отбранителни

...
В 101-и алпийски полк в Смолян се изграждат уникални отбранителни
Коментари Харесай

Президентът повдигна бойния дух на 101-и алпийски полк

В 101-и алпийски полк в Смолян се построяват неповторими отбранителни качества за решение на характерни бойни задания в рискови условия. Това съобщи президентът Румен Радев, който посети 101-и алпийски полк от Сухопътните войски. Посещението е част от програмата на висшия главнокомандващ на Въоръжените сили за срещи с персоналния състав в разнообразни формирования на Българската войска.

Държавният глава се срещна с задачата и дилемите на 101-и алпийски полк и прегледа въоръжението и профилираното съоръжение. По думите на президента формированието в Смолян има богати обичаи, а високите цели и предизвикателните планински условия построяват отличната мотивация и характера на военнослужещите, както и дух на екипност и взаимопомощ.

„ Хората тук са в действителност готови и това го демонстрират в голям брой учения, част от които интернационалните, в задачи зад граница, в задачи в помощ на популацията при бедствия, повреди и произшествия “, съобщи Румен Радев. Той означи напъните на командния състав на поделението в сложни финансови условия да обезпечи средства за подготовката и построяването на качества на военнослужещите. „ Обществото чака от вас качества, а те се образуват с голям риск “, обърна се президентът към персоналния състав на полка и ги поздрави за куража, мощния им дух и отличните умения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР