В 03:00 часа тази нощ минахме към лятното часово време,

...
В 03:00 часа тази нощ минахме към лятното часово време,
Коментари Харесай

Преместихме стрелките на часовника с час напред

В 03:00 часа тази нощ минахме към лятното часово време, като часовниците се реалокираха с един час напред. Смяната на часовото време на зимно и лятно е регламентирано с Постановление 94 на Министерския съвет от 13 март 1997 година, сочат данни на отдел " Справочна " на Българска телеграфна агенция.  Съгласно постановлението всяка година в нощта против последната неделя на октомври се вкарва зимно часово време, като часовниците се реалокират с един час обратно, а в последната неделя на март се минава към лятно часово време, като часовниците се реалокират с един час напред.

Първата промяна на чадовото време се урегулира с приемането от Министерския съвет на Постановление 6 на 26 януари 1979 година Според формалния документ то ще настава на 1 април и ще продължава до 30 септември всяка година, като часовниците се реалокират надлежно с 1 час напред и обратно.

Това обаче не е дефинитивно. На 13 март 1997 година  Министерският съвет приема Постановление 94, с което се анулира Постановление 6 от 1979 година С новото разпореждане се регламентира лятното часово време да се вкарва в 3:00 ч. през последната неделя на март, като часовниците се реалокират с 1 час напред, а връщането към астрономическото време да бъде в 4:00 ч. през последната неделя на октомври, като часовниците се реалокират с 1 час обратно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР