Уволненият ненапълно директор на Пирогов Валентин Димитров смята да заведе

...
Уволненият ненапълно директор на Пирогов Валентин Димитров смята да заведе
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Конфликтът вече е личен - между мен и Христо Хинков

Уволненият донякъде шеф на " Пирогов " Валентин Димитров счита да заведе иск против здравния министър Христо Хинков за уронване престижа на болничното заведение. Това разгласи на брифинг тази заран Димитров, който отхвърли всички доводи, с които от Министерство на здравеопазването пазят решението си за промяна на управлението на болничното заведение.

Той е изпратил писма до основния прокурор, до АДФИ - Агенцията за държавна финансова ревизия, до Министерство на финансите и Асен Василев да го ревизират, както и да ревизират въпросния одит, на база на който е открита финансова загуба и той е уволнен.

Според Валентин Димитров изказванията на здравния министър, които са клевети, заплашват както работещите в болница " Пирогов ", защото те се тормозят за заплатите си и не могат да работят умерено, заплашват и всички пациенти, " защото Пирогов е болница на целия народ ". А у хората към този момент имало напрежение дали ще получат съответна здравна помощ от лечебното заведение.

Директорът на " Пирогов " уточни, че не е викан в Министерството на здравеопазването. Вместо методична помощ му бил оказван систематичен напън. " Конфликтът към този момент е персонален - сред мен и Христо Хинков. Понеже няма куража да каже, че нападна болничното заведение - нападна мен.

С " този човек " Димитров е имал една единствена среща, а преди в никакъв случай не го е виждал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР