Уволнен е дългогодишният директор на природен парк Странджа инж. Стефан

...
Уволнен е дългогодишният директор на природен парк Странджа инж. Стефан
Коментари Харесай

Уволниха директора на природен парк Странджа“

Уволнен е дългогодишният шеф на естествен парк " Странджа " инж. Стефан Златаров, прочут с премахването на противозаконния комплекс " Златна перла " край Царево, заяви " Дневник ".

Уточнява се, че става дума за дисциплинарно уволняване , със заповед от Изпълнителната организация по горите, която е написана на 22 януари 2018 година Документът му е бил връчен на 10 април 2018 година, откакто той се е върнал от нескончаем болничен.

Стефан Златаров удостовери информацията пред " Дневник ", като изясни, че счита за " несериозно и безпричинно " посоченото като административно нарушаване и причина за уволнението му - нарастване на заплатите на специалистите в дирекцията посредством преразпределение на заложения за това бюджет.

По думите му от Агенцията по горите са търсели най-малкото нещо, с цел да го уволнят. Запитан каква е действителната причина съгласно него, Златаров разяснява, че преди да бъде назначен на поста шеф, е работил като горски контрольор.

" Засякохме противозаконна сеч и реагирахме с сътрудниците, отидоха нещата в прокуратурата, само че делото още не е завършило, това е една от аргументите, " разясни той.

Според чиновници на дирекцията на парка, поискали анонимност, уволнението на дългогодишния шеф, е обвързвано също и с неотдавна оповестения за публично разискване Общ организационен проект на община Царево , който планува съществено застрояване по Южното Черномирие (например край Синеморец), както и поради проблема с наемателя на нудисткия плаж Делфин.

При предходното разискване на проекта за Царево през 2008 година дирекцията на естествен парк " Странджа " беше единствената държавна институция, която гласоподава " срещу " на Висшия експертен екологичен съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР