Увеличенията на стоките и услугите вече са факт – поскъпна

...
Увеличенията на стоките и услугите вече са факт – поскъпна
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Вдигане на доходите е единственият ход срещу поскъпването на хляба и парното

Увеличенията на стоките и услугите към този момент са факт – нарастна хлябът, от през днешния ден се усилва и цената на парното. Всичко това няма по какъв начин да не тревожи хората. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

1,5 милиона пенсионери получават минимални пенсии. Само 1,4 милиона от българите могат да си разрешат това, кеото им е нужно. А са им нужни най-малко по 1200 лв. чисто на човек, с цел да се покрият главните фамилни потребности, съобщи Димитров.

При тези дадености всяко мръдване на тези разноски въздейства отрицателно, добави той.

Повишаването на цените идва извън, по тази причина единственият ход, който имаме, е растеж на приходите. Бързо и незабавно би трябвало да се преразгледа подпомагането на най-слабите. Това са към 2 милиона българи – пенсионери и работещи небогати. Пенсиите и енергийните помощи би трябвало да бъдат увеличени най-малко с 10% от началото на 2019 година, акцентира синдикалистът.

Той разяснява и концепцията на вицепремиера и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за обществена кошница. Скептичен съм към непазарни ограничения. Тази концепция не стъпва на никаква методика, съобщи Димитров.

Той е безапелационен, че таванът за пенсиите би трябвало да падне. Хората би трябвало да схванат, че щом са внасяли, имат право да получат, уточни президентът на КНСБ.

По думите му политиците не желаят таванът да падне, тъй като поради хиперинфлацията няколко десетки души ще получат петцифрени пеннсии, което не би изглеждало добре в очите на обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР