Увеличението на пенсиите вместо целево социално подпомагане ерозира в огромна

...
Увеличението на пенсиите вместо целево социално подпомагане ерозира в огромна
Коментари Харесай

Иван Нейков: Постоянно ерозираме пенсионния модел


Увеличението на пенсиите вместо целево обществено подкрепяне ерозира в голяма степен пенсионния модел. Това мнение изрази някогашният обществен министър Иван Нейков. Според него дефицитът на Национален осигурителен институт ще продължи да нараства и от ден на ден налози ще отиват за пенсии. " Проблем, който сами сътворяваме, е непрестанно ерозиране на пенсионния модел. Непрекъснато раздираме връзката сред приноса на индивида в осигурителната система и резултата, пенсията, която той ще получава ", сподели Нейков пред bloombergtv.bg.

Според него не са действителни данните, че единствено 11% от младежите сред 18 и 26 години работят. Много младежи не били последователи на обичайните трудови връзки.

" Един човек може да има потенциал на едно дружество от преди 20-30 години, с помощта на цифровите благоприятни условия и големия размер информация, който се популяризира. Този нов вид продуктивност докара до появяването на нов вид труд. Няма по какъв начин този човек, който си знае цената, да го вкараш в огромния колектив ", съобщи ръководителят на Балканския институт по труда и обществена политика.

Той акцентира, че свободата човек да работи в новите форми на труд, има своята цена. В един миг тези хора ще желаят да разчитат на отбраната на трудовото законодателство.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР