Увеличението на минималната работна заплата крие рискове по отношение на

...
Увеличението на минималната работна заплата крие рискове по отношение на
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Увеличението на минималната работна заплата крие рискове

Увеличението на минималната работна заплата крие опасности във връзка с това какви са възнагражденията в обособените държавни браншове. Това съобщи някогашният обществен министър Лидия Шулева в ефира на Nova News.

По думите ѝ през годините много браншове са останали подценени и в този момент с плануваното нарастване с 20% чиновниците ще се приближат доста близо до минималната работна заплата. Според нея по този метод се основава едно незаслужено систематизиране на пари, заради което е трябвало да се направи обзор и да се откри в кои държавни структури би могло да има промяна.

Има много нереформирани държавни структури. При всички случаи има нужда от оптимизация на държавните чиновници, уточни Шулева и добави, че в границите на сегашния бюджет биха могли да се намерят решения.

Относно концепциите за закриване на частните пенсионни фондове и преливане на парите от тях към Национален осигурителен институт Шулева изясни, че сходно деяние ще има временен резултат и ще покрие недостига за не повече от година.

За увеличените средства за НЗОК някогашният обществен министър изрази мнение, че пациентите все по този начин ще продължат да си доплащат за екипи и консумативи, което неизбежно ще оскъпи лекуването им.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР