Увеличение на заплатите с 5% от април е предложено на

...
Увеличение на заплатите с 5% от април е предложено на
Коментари Харесай

Идва ли край на стачките в Англия след споразумението с работещите в здравеопазването?

Увеличение на заплатите с 5% от април е препоръчано на личния състав на националното здравеопазване в Англия, включително на медицинските сестри и служителите на Бърза помощ.

 

Освен това на личния състав е препоръчано еднократно заплащане от минимум 1 655 паунда като допълнение към възнаграждението за предходната година. Предстои членовете на синдикатите да гласоподават договорката, като техните управленията им предложиха да го създадат. 

 

Това става след близо две седмици на интензивни договаряния с министрите и има действителни очаквания яростният трудов спор да завърши.

 

На процедура договорката покрива целия личен състав на опазването на здравето като се изключи лекарите, които са с друг вид контракти. 

 

Междувременно цялата седмица е белязана от стачки в други браншове. Повече от 50% от учебните заведения в Англия бяха затворени или с лимитирани часове през 48-часовата стачка на учителите в сряда и четвъртък. Младшите лекари стачкуваха три дни.

 

Стачни дейности предприе личния състав на 150 университети, машинистите в лондонското метро и доста държавни чиновници от разнообразни ведомства. Стачкува дори личен състав на Би Би Си, само че не за заплащането, а поради сливането на радиопредавания в местни служби на корпорацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР