Увеличават се телефонните измами през последните седмици. Още двама души

...
Увеличават се телефонните измами през последните седмици. Още двама души
Коментари Харесай

По каква схема са работили задържаните телефонни измамници?

Увеличават се телефонните измами през последните седмици. Още двама души са арестувани за телефонни измами - единият в рейс, пътуващ от София за Русе, другият - в град Ветово. Те са част от 7-членната група, задържана предходната седмица за телефонни измами в Гърция, Чехия и България.

Последните арестувани мъже са от Ветово и Ново село. Единият е имал 9 хиляди евро, добити от две телефонни измами в Солун. Полицаите са разкрили още телефони и сим карти. Всеки ден измамниците са набирали стотици телфонни номера, до момента в който открият подобаващата жертва. Държали са се извънредно смело, а сюжетът, по който са мамили хората е остарял и прочут.

И в България, и в Гърция са желали пари за потърпевш непосредствен в злополука, който се нуждае от незабавна интервенция. Другата скица е оказване на помощ на полицията за задържане на телефонен лъжец.

Фактическият причинител на измамите в Гърция е 28-годишен мъж от Ветово, който е задържан по-рано. Все още се обяснява кой е тарторът на групата.



Трима от членовете ѝ са арестувани в Прага при интернационалната акция, взаимно с чешката полиция. Те са били в хостел в село Ровен, откъдето са конфискувани сим карти, пари и движимости, както и два автомобила.

По същото време във Ветово са задържани трима мъже, сред които и Васил Пенев-Чириклото, татко на един от арестуваните в Чехия. Според него някой е подал подправен сигнал против тях, с цел да ги „ натопи “.

" Мен ме прибраха. Виновен-невиновен, поемаш някаква отговорност, с цел да си у дома, с цел да се прибера. Синът – упрекнаха го, че прави измами. Ама той си е в Чехия. Идват тука, тарашат, търсят злато и пари. Викам – в случай че има, вземете. Нищо не са намерили ", споделя Пенев.



Във Ветово, прочут като Меката на телефонните измами, хората от дълго време са привикнали с честите арести на мъже от квартала на бургуджиите. Някои даже ги оправдават.

Други упорстват за повече полицейско наличие в града и за по-сериозни санкции за телефонните измамници.

Миналата година Министерство на вътрешните работи регистрира рекорден спад на телефонните измами у нас. Те са били единствено 63, само че се оказва, че с наближаването на лятото хората, които се занимават с този тип закононарушения, още веднъж са се засилили.

Репортер: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР