Увеличават се семействата в общините Дупница и Сапарева баня, на

...
Увеличават се семействата в общините Дупница и Сапарева баня, на
Коментари Харесай

Заради неизвинени отсъствия на децата им все повече семейства в Дупнишко остават без помощи



Увеличават се фамилиите в общините Дупница и Сапарева баня, на които е спряна детската помощ заради насъбрани неизвинени отсъствия на децата им, оповестиха от службата за обществено подкрепяне. За септември те са 13, а за октомври - 39 в Дупница и 11 в Сапарева баня.

Така нар. " детски добавки " - 37 лв. за едно и  85 за две деца -  за месец се стопират, когато обхванатите в предучилищна подготовка отсъстват 3 дни от заниманията за съответиня месец, а за учениците - когато имат повече от 5 неизвинени отсъствия. Информация за това се подава по електронна система до 5-о число за предходния месец.

Социални служащи в Дупница разясняват, че при разкриване на новата образователна година поради делегираните бюджети шефове на учебни заведения записват деца, които скоро престават да посещават занятията или се реалокират в друго учебно заведение. От община Дупница да вземем за пример 226 деца са отпътували в чужбина. Междувременно, 90 необхванати деца са върнати в класната стая, само че пък те отсъстват постоянно. Оттам идва и мярката по отношение на родителите ми при направени над 5 неизвинени отсъствия, разясни началникът на обществено подкрепяне в Дупница Виолина Лазова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР